Praktijk Apeldoorn                          Bel 0645 921 025

Start Wat is BSR? Ervaringen Praktijk Info


Ervaringen uit de praktijk


Man, 55 jr, veel spanning in lichaam

Dinsdagavond ben ik geweest voor een behandeling BSR.
dit was hoe ik het ervaren heb een heel plezierige en voor mij effectieve behandeling Ik ben heel moe geweest, vooral in mijn benen. Vanaf gistermiddag is mijn energie terug aan het komen en merk ik sterke verbeteringen, minder pijn in been/hamstring, en zit veel meer ontspannen. Ik merk dat ik "beter" loop en mijn schouders meer ontspannen zijn. Dank je! Ik hoop dat ik het kan vasthouden en zo verder kan met mijn werk, bewegen en sporten.


Vrouw, 35 jaar, pijn in bekken

Na lange tijd met bekkeninstabiliteit gelopen te hebben en door verschillende therapeuten behandeld te zijn kreeg via via het nummer van Hubert. Na de eerste 3 behandelingen had ik niet het gevoel dat de behandelingen goed genoeg aansloegen. Hubert had mij al verteld dat de behandeling net als een sneeuwbal effect werkt. Dus ik moest even volhouden. En hij kreeg gelijk! Na de 4e behandeling merkte ik al vrij snel dat ik minder pijn had. Ik heb nu 8 behandelingen gehad en de pijn is, zo goed als, weg. In de tussenliggende behandelingen ging het met ups en downs. Maar ik merkte dat ik steeds langer "pijnvrij" was en sneller "herstelde" nadat ik (door te veel gedaan te hebben of een verkeerde beweging) heel snel herstelde! Voel me weer een jonge moeder ipv een oude vrouw. Een echt aanrader dus!


Vrouw, 60 jaar

In de zomer van 2014 heb ik mij met burnout-achtige klachten ziek gemeld. Twee weken daarna kreeg ik klachten die duiden op een hernia. Hevige zenuwpijnen in mijn linkerbeen, die zo erg werden dat ik geen stap meer kon zetten en alleen op mijnlinkerzijde kon liggen. Met morfine, paracatamol en diclofenac werd de pijn bestreden. Dat hielp niet voldoende. Nadat er eindelijk na 7 weken een mri gemaakt werd, bleek ik geen hernia te hebben. In plaats van Diclofenac kreeg ik prednison en lyrica. Daarmee ging het zo vooruit dat ik weer iets mobieler werd. Vervolgens was het idee om een zenuwblokkade te zetten, maar in overleg met fysio en huisarts is besloten om eerst mij door de fysiotherapeut te laten behandelen. Dan ging heel langzaam vooruit en was ik druk bezog om de medicijnen af te bouwen. Vlak voor de kerst waren alle klachten van hevig pijn weer terug en moest ik weer volop aan de paracetamol, en lyrica. Morfine gelukkig niet meer. Omdat ik vanaf het begin het idee had dat het met stress, spanningen en spieren te maken had, kwam ik door googlen terecht bij Body Stress Release. Vlak voor oudjaar heb ik twee behandelingen gehad en al gauw had ik in de gaten dat het echt vooruitgang bracht. Na zo'n 6 behandelingen kon ik weer stoppen met de medicijnen. Nu heb ik elke vier weken nog een behandeling en dat gaat goed. Alleen het gevoel in mijn voet is nog niet helemaal terug, maar daarvan zegt de fysio dat dat ook wel een jaar kan duren. Ik zou wel eens willen weten indien ik in augustus al BSR had gedaan, hoe het geheel er dan voorgestaan had. Ik ben hier superblij mee.


Vrouw, 49 jaar

Sinds vele jaren heb ik in meer of mindere mate last van vermoeidheid. Daarbij gepaard gaat hoofdpijn, nekpijn, gestrest. Tevens heb ik last van RSI, moeilijke stoelgang, spierpijn in de benen, knobbels onderkant voet. Van de huisarts kreeg ik de diagnose burnout. Ik kreeg psychotherapie . Helaas had de therapeut maar 1 keer in de 2/3 weken tijd. Ik baalde enorm want dan kom ik niet snel van mijn burnout af. Ik had het artikel in de krant van de Body Stress Release gelezen. Ik dacht bij mezelf: dat ik precies waar ik last van heb. Het leek te mooi om waar te zijn! Maar omdat het niet opschoot met mijn therapeut dacht ik: ik probeer het gewoon, baat het niet …. Bij het intake-gesprek kreeg ik meteen al een goed gevoel bij de practitioner. Je voelt je op je gemak. De practitioner heeft zeer veel empathie voor je en begrijpt je enorm goed (iets wat ik niet van mijn therapeut kan zeggen). Meteen na de eerste release voelde ik me een stuk beter. Ongelofelijk! Een aantal klachten met name de vermoeidheid, het zware gevoel en mijn hoofd en nek waren al een stuk afgenomen. Zo enorm fijn. Na drie releases zijn veel van mijn klachten bijna of geheel weg. Ik ga het nu langzaam afbouwen. Ik zie de toekomst weer zonnig tegemoet !


Vrouw, 55 jaar

Sinds een aantal maanden ben ik onder behandeling bij Body Stress Release. Ik had al verschillende therapieën gevolgd maar het had tot nu toe geen enkel positief effect gehad. Door mijn werk, in de zorg, had ik veel last van de spieren in mijn onderrug en de schouders. Dit speelt al vele jaren en ik bleef met de pijn zitten. De huisarts gaf aan dat het ook wel fibromyalgie kon zijn dus hij gaf mij pijnstillers. Maar de rest van mijn leven pijnstillers slikken wilde ik ook niet. Mijn fysiotherapeut adviseerde mij om toch eens BSR te gaan doen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vanaf de eerste keer dat ik een behandeling kreeg had ik al een positief effect. Het branderige gevoel in mijn kuiten zwakte af. Ik kan weer rustig slapen doordat de onrust in mijn benen weg is. Mijn nek en schouders zitten niet meer vast en ik krijg steeds meer bewegingsvrijheid. Wat een weldaad om dit weer te ervaren, ik had deze therapie veel eerder moeten doen. Ik kan een ieder die schouder- of rugklachten heeft een paar behandelingen adviseren.


Man, 35 jaar

In de eerste instantie stond ik vrij sceptisch tegenover BSR, ik had veel rugklachten en al veel therapieën geprobeerd.Als gevolg van de rugklachten kreeg ik ook nek-en schouderklachten wat ook weer doorzette naar mijn arm. Hierdoor werd na inspanning het schrijven moeilijk. Na de release werd het schrijven gemakkelijker, omdat mijn spieren meteen meer ontspannen waren. In de eerste instantie kreeg ik uitslag op mijn rug/gezicht, maar dit bleek normaal en dit trok zeer snel weg, waarna de huid zelfs rustiger werd dan voor de release. Helaas kan ik in verband met mijn werk niet regelmatig voor een release, maar waar ik kan promoot ik het, want ik heb er echt baat bij. Voor mij geldt: op het moment dat de practitioner het gesprek met me aanging voor de release wat betreft klachten, operaties in het verleden, straalde de practitioner echt een vertrouwen uit en durfde ik alles te zeggen. Ongelooflijk hoeveel baat ik ermee heb.


Vrouw, 29

Na 10 jaar pijn in mijn rug (spondylolisthesis, verschoven ruggenwervel), met uitstraling naar de benen en billen en heel wat bezoeken naar de fysiotherapeut, manueeltherapeut en het ziekenhuis werd mijn pijn alleen maar erger, de enige optie is het operatief vastzetten van mijn rug. Ook ik stond erg sceptische tegenover de Body Stress Release. Maar na 6 sessies kon ik duidelijk verschil merken. Ik heb bijna geen uitstraling meer in mijn benen en billen en zelfs tijdens mijn menstruatie periode heb ik weinig pijn. Het slapen gaat zelfs weer goed. Ik ben daarom ook heel erg blij! Door BSR heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam en een hele boel plezier en positiviteit! Iets fijners kan ik me niet wensen.


Vrouw 50

Ik heb al jaren last van migraine aanvallen en kon daar redelijk mee om gaan totdat ik een flinke migrane aura kreeg en 4 dagen hiervoor in ziekenhuis moest liggen. Zelf heb ik ook al 18 jr rugklachten en werd bij de rugpoli daarvoor behandeld. Sinds ik BSR doe zijn die rugklachten ook bijna weg. Na ziekenhuisopname ben ik in aanraking gekomen met BSR. Eerst was ik er best huiverig voor, omdat je niet weet wat er gaat gebeuren met je lichaam en geest. Het intake gesprek gaf al meteen vertrouwen en ik voelde me al meteen op mijn gemak. Wat er precies gebeurde met mijn lichaam en geest na de 1e release kan ik niet verklaren….maar het hielp wel. Mijn lichaam reageerde zeer heftig en er kwamen flinke huilbuien. De praktitioner vertelde dat dit kan gebeuren omdat er waarschijnlijk ook emotionele blokkades van vroeger niet goed verwerkt zijn. Tevens merkte ik dat ik heel moe werd en graag slapen wilde. Het gaf me wel innerlijke rust. Na enkele realeses begon mijn lichaam en geest rustiger te worden. Ik ben er nog niet , maar met BSR heb ik weer vertrouwen in mezelf en de toekomst. BSR is echt aan te bevelen.