Praktijk Apeldoorn                          Bel 0645 921 025

Start Wat is BSR? Ervaringen Praktijk Info


Wat is Body Stress Release ?

Wat is body stress ? Body stress = lichaamsspanning, release = vrijmaken/loslaten Stress heeft vaak een vervelende associatie: te druk, te haastig, te veel zorgen. Maar stress is een natuurlijke kracht, noodzakelijk om te overleven. Stress houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.
Stress is dus positief, zolang het ons vooruit helpt. Stress wordt een negatieve factor zodra het tegen ons gaat werken, als er sprake is van teveel stress. Dat is het geval bij overbelasting: dan wordt onze persoonlijke grens van noodzakelijke stress te vaak overschreden.
Bij (regelmatige) overbelasting is het lichaam niet meer in staat zich aan te passen. Het lichaam gaat zich verzetten, gaat zich als het ware ‘schrap zetten’. De stress wordt dan door het lichaam als spanning vastgezet. Het is belangrijk om te weten dat dit gebeurt door het autonome zenuwstelsel. Met andere woorden: we hebben daar zelf geen enkele invloed op; het lichaam doet dat automatisch. Waarom? Om ons te beschermen, om ons af te remmen.
Door het afgeven van verschillende signalen, bijvoorbeeld pijnprikkels of vermoeidheid,
probeert het lichaam ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken, om ervoor te zorgen dat het lichaam zelf weer kan herstellen. Body stress is dus een term die verwijst naar iedere spanning die zich in een fysiek systeem heeft vastgezet en die het lichaam niet heeft kunnen loslaten.

Websites

Landelijke website: www.bodystressrelease.nl
Body Stress Release UK
Body Stress Release België
Body Stress Release Internationaal

Publicaties

Body Stress Release folder van BSR praktijk Apeldoorn

Download hier onze folder over Body Stress Release in pdf format.


Er zijn een aantal boeken uitgegeven over Body Stress Release:
Body Stress Release - Edith Wiersma-Arts

Body Stress Release. Dit boekje geeft op heldere wijze veel informatie over de werking van de gezondheidstechniek. Ankertje 2011. Auteur: BSR practitioner Edith Wiersma-Arts. ISBN: 978-90-202-0246-5 Pagina’s: 90 – formaat: 9,5×19,5 cm

Body Stress Release - Self-healing with BSR van Gail Meggersee

Basisboek Body Stress Release. Lichaamsspanning vrijmaken verbetert het zelfhelend vermogen. De Nederlandse vertaling van het boek Self-healing with BSR van Gail Meggersee. Vertaling naar het Nederlands onder redactie van Edith Wiersma-Arts. ISBN: 978-90-6963-784-6/NUR861 Pagina’s: 220  formaat: 14,5×21 cm

Self-healing with Body Stress Release. Auteur Gail Meggersee

Self-healing with Body Stress Release. Auteur Gail Meggersee ontwikkelde samen met haar partner Ewald Meggersee de gezondheidstechniek Body Stress Release. In haar boek worden de achtergronden van de totstandkoming en de ontwikkeling van BSR op heldere, inzichtelijke en professionele wijze besproken. Engelstalig. ISBN: 978-0-86486-783-4
Pagina’s: 220  formaat: 14,5×21 cm

BSR Processen in beeld. Auteur: Trienke Wiersma

Auteur Trienke Wiersma beschrijft op een speelse manier haar werk als practitioner en vele ervaringen van cliënten, door gebruik te maken van beelden en metaforen. Met korte beschrijvingen wordt herkenbaar waar kleine en grote mensen mee te maken hebben en hoe zij teveel aan spanning kunnen opbouwen.
Hierdoor wordt een uitgebreid en op speelse wijze inzicht verkregen in de werking van Body Stress Release.
Nederlandstalig. ISBN: 978-94-6203-143-2 Uitgeverij Boeken Bent
Pagina’s: 95  formaat: 14,5×21 cm